8 Voorbeelden van toegangscontrole voor poorten en hekwerken

Poortautomatisering biedt veel gemak en is voor bedrijven zelfs kostenbesparend. Daar waar vroeger een poort handmatig bediend werd, kan dit nu geheel volautomatisch. Toegangsverlening vindt plaats doormiddel van een elektrische poortopener in combinatie met een toegangssysteem. Voor het automatiseren van poorten en hekwerken zijn er veel mogelijkheden. In dit artikel beschrijven wij de meest toegepaste methodes van poortautomatisering

Poort met een afstandsbediening

Poort openen met een afstandsbediening? Een poort openen met een afstandsbediening is de meest ‘standaard’ methode voor poortautomatisering. Doormiddel van een infrarood sensor en een afstandsbediening kan de poort op afstand geopend worden. Handzenders kunnen gekloond en dus gekraakt worden. Kies daarom altijd voor een goede kwaliteit zender en ontvanger die hier niet gevoelig voor is. Poort of schuifhek opener met een druk op de knop? Dan is een afstandsbediening een goede keuze.

Poort met een GSM module

Poort openen met een telefoon? U kunt een poort openen door te bellen met  een 06-nummer. Dit is mogelijk met een GSM module met simkaart. Wanneer het betreffende nummer gebeld wordt zal de poortopener geactiveerd worden. De GSM module herkent je nummer en zal de poort dus niet activeren bij ‘vreemde’ telefoonnummers.

Poort op afstand bedienen met een smartphone app

Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van een smartphone app, of zelfs smartwatch voor het bedienen van een poort. Het grote voordeel is dat een poort overal ter wereld geopend kan worden. Dit is ideaal wanneer u even niet ‘in de buurt’ bent. Er zijn apps voor zowel Android telefoons als iPhones. Een nadeel is dat er een app gedownload moet worden. Daarom is dit systeem vooral geschikt voor de particuliere markt. Te denken valt hierbij aan het bedienen van een sierpoort met een app. Het systeem kan zowel werken via WIFI of middels een Bluetooth verbinding.

Poort met Bluetooth module

Poort openen met een Bluetooth module? Via een bluetooth verbinding kan een poort, slagboom of garagedeur op afstand geopend worden. Dit systeem is met name geschikt voor toegangsverlening met een relatief klein en vast aantal gebruikers. Toegangsverlening met Bluetooth is vergelijkbaar met een afstandsbediening.

Poort met kentekenherkenning camera

Poort openen met kentekenherkenning camera? Een hekwerk, slagboom of, schuifpoort, speedgate of inrijpoort thuis kunt u ook openen door middel van kentekenherkenning. Een poort met kentekenherkenning is ideaal wanneer er veel gebruik wordt gemaakt van een poort. Dit is bijvoorbeeld het geval bij grote industriële bedrijven, kantoren met eigen parkeerplaats, grote parkeerplaatsen, een bedrijfsterrein, campings, betaald parkeren en kantoren.

Een kentekenherkenningssysteem maakt gebruik van een database met kentekens. Wanneer er een match is zal de poort openen. Er zijn tegenwoordig zelfs al boekingssystemen voor campings en vakantieparken die direct gekoppeld staan aan het systeem. Dit brengt rust in een organisatie en biedt veel gemak aan de klant.

Poort met een kaartlezer

Poort openen met een kaartlezer? Een poort of slagboom kan ook bediend worden met een kaartlezer. Doormiddel van een kaart kan toegang verkregen worden tot het terrein. Eventueel kan dit systeem bijvoorbeeld ook in combinatie met een intercom systeem toegepast worden.

Poort met een RFID aanmeldsysteem

Toegangspoort of slagboom openen met een RFID aanmeldsysteem? Net als bij een kaart kan met een RFID tag toegang verleend worden. Het handige van dit systeem is dat het op afstand beheerd kan worden. Wanneer een RFID verloren is dan kan deze eenvoudig gedeactiveerd worden. In de volksmond wordt een RFID tag ook wel druppel genoemd.

Poort met intercom systeem

Een intercom systeem fungeert vaak als backup systeem. Gasten of bezoekers zijn vaak niet in het bezit van een kaart, druppel-tag, app of een andere toegang verlenend systeem. Via een intercom systeem kan eenvoudig de poort of slagboom handmatig bediend worden door de receptie of beveiliging.

Kan ik mijn oude poort automatisering vervangen voor een nieuw systeem?

Kan ik mijn poort ook achteraf automatiseren?

Wat is toegangscontrole?

Wij staan voor u klaar

Meer weten hoe u uw woning of bedrijfspand kunt beveiligen? Onze bekwame adviseur Maurits staat voor u klaar.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

    *100% vrijblijvend
    Wij adviseren u graag vrijblijvend over
    onze beveiligingsoplossingen!