Bedrijfsbeveiliging: wat is verplicht, wat is gewenst?

Van Klompenburg camerabeveiliging

Heeft u een eigen bedrijfspand, dan bent u gebonden aan bepaalde eisen binnen de wet en regelgeving. Maar waar moet uw bedrijfspand aan voldoen op het gebied van beveiliging? Welke beveiligingssystemen wordt sterk geadviseerd en welke zijn verplicht? Lees alles over bedrijfsbeveiliging!

Brandbeveiliging: verplicht

Elk bedrijfspand – of het nu een kleine ruimte is of een enorm gebouw – is bij wet verplicht om goedwerkende brandbeveiliging te hebben. Mocht het om een klein pand of een startend bedrijf gaan, dan wordt nog weleens besloten tot enkele losse brandmelders. Ons advies is echter om een hoogwaardig brandbeveiligingssysteem aan te schaffen. Deze staat in contact met een alarmsysteem, zodat het in het gehele pand duidelijk hoorbaar is wanneer er onraad is. Hoe eerder men op de hoogte is van brand, hoe meer de schade beperkt kan worden én iedereen het gebouw veilig kan verlaten. Goede brandbeveiliging is letterlijk een investering van levensbelang!

Inbraakbeveiliging: gewenst, door sommige verzekeraars verplicht

Het is bij wet niet verplicht om uw bedrijfspand te beveiligen tegen inbraak. Het komt echter vaak voor dat verzekeraars deze verplichting wel stellen. In sommige gevallen geldt zelfs: hoe beter uw pand beveiligd is, hoe lager uw verzekeringskosten zijn! Een kwalitatief inbraakalarm en/of camerasysteem bestelt u eenvoudig bij de professionals van Van Klompenburg beveiliging. We kijken graag samen met u naar een oplossing voor uw situatie. Wellicht zijn toegangscontrole en terreinbeveiliging ook een must? We stellen samen met u vrijblijvend een beveiligingsoplossing op maat samen.

Onderhoud bedrijfsbeveiliging

Goede bedrijfsbeveiliging aanschaffen is één, maar regelmatig onderhoud is minstens zo belangrijk. Alleen door de systemen te updaten en service te verlenen, weet u dat uw bedrijfsbeveiliging in topconditie is. Bij Van Klompenburg Beveiliging bieden we naast een ruim aanbod beveiligingssystemen, ook service op maat aan. Zo kunt u uw veiligheid met een gerust hart aan ons overlaten. We hebben diverse onderhoudspakketten beschikbaar: neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.