De donkere dagen voor Kerst

De donkere dagen voor Kerst. Een geuzennaam voor de laatste dagen van het jaar. Ze zijn geliefd en gehekeld. Enerzijds halen we de gezelligheid naar binnen met kaarsen en kerstverlichting, maar anderzijds lijkt het amper ‘dag’ te zijn tijdens die korte dagen met soms somber weer. Maar hoe u deze tijd ook ervaart: extra alertheid is belangrijk. Ook voor inbrekers is dit namelijk ‘the most wonderful time of the year’

Donkere dagen, hoge inbraakpercentages

In december is het ‘s morgens pas laat licht en ‘s middags alweer vroeg donker. Het zijn de uitgelezen omstandigheden voor inbrekers om ongezien hun slag te slaan. Het is niet voor niets dat in deze tijd van het jaar de inbraakcijfers veruit het hoogst zijn. In het donker valt een dief simpelweg minder op en door de koudere temperaturen zijn er minder mensen op straat. Initiatieven als het ‘Donkere Dagen Offensief’ zijn daarom belangrijk en doeltreffend – net als kwalitatieve beveiliging van uw eigendommen. Van Klompenburg Beveiliging denkt graag met u mee over passende oplossingen in en om huis.

Hoogwaardige beveiliging: van alarmsysteem tot warmtecamera’s

Op het gebied van beveiliging is er veel mogelijk om uw woning of bedrijfspand te beschermen tegen indringers. Zo kan er een alarmsysteem aangelegd worden met diverse bewegingsmelders (ook wel ‘PIR’ genoemd) of bijvoorbeeld magneetcontacten op de deur of het raam. Zodra er beweging gesignaleerd wordt, gaat er een seintje naar het alarmsysteem. Dan gaat er een (stil) alarm af of krijgt u een melding op uw device. Daarnaast is een camerasysteem een veelgebruikt beveiligingsmiddel. Op camera’s kan beweging gedetecteerd worden en kan rechtstreeks meegekeken worden op het terrein. Een beveiligingscamera met goed nachtzicht is daarbij een zinvolle investering, omdat zo ook ‘s nachts haarscherpe beelden gemaakt kunnen worden. Wilt u een melding ontvangen zodra een persoon zich op uw terrein bevindt, dan kunt u kiezen voor een thermische camera. Deze signaleert warmte en geeft een melding wanneer een object van ongeveer 37 graden Celsius rondloopt. Zo bent u inbrekers altijd een stap voor!

Alarmsysteem aanschaffen

Geïnteresseerd in meer informatie over onze beveiligingsoplossingen voor huisbeveiliging of bedrijfsbeveiliging? Of wilt u een alarmsysteem op maat laten installeren? Neem vrijblijvend contact op met Van Klompenburg Beveiliging. Samen bespreken we de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie. Wellicht kan passend hekwerk ook een goed hulpmiddel zijn voor extra veiligheid? Wij wensen u zorgeloze feestdagen!