Infrarooddetectie

Terreinbeveiliging met infrarood voor grote terreinen

Met infrarooddetectie kunt u grote terreinen beveiligen tegen mensen met verkeerde intenties. Infraroodtorens (die bijvoorbeeld om de 200 meter staan opgesteld) slaan alarm zodra iemand deze passeert. In bepaalde situaties zorgt dat voor de beste beveiligingsoplossing. Met infrarooddetectie kan men ook grote afstanden in magazijnen beveiligen. Vaak worden infrarood beams toegepast langs de buitenschil, bijvoorbeeld voor roldeuren langs. Een andere optie van infrarood beveiliging is het toepassen van infrarood strips voor de ramen. Hierdoor creëert men een onzichtbaar infrarood gordijn welke een alarm genereert als er iemand doorheen gaat.

Actief infrarood detector

Infrarooddetectie heeft niet alleen toepassingen voor beveiliging, maar ook als ingangssignaal in een breed scala aan commerciële systemen, van auto’s en productie tot consumentenproducten. De infraroodsensor wordt in verschillende toepassingen gebruikt, en hier is een lijst met enkele voorbeelden.

 • Passieve infrarood (PIR) detectoren worden vaak gebruikt om het betreden van of rond gevaarlijke gebieden of constructies, zoals hoogbeveiligde gebouwen, te voorkomen. Deze kunnen ook op deuren worden geplaatst om te detecteren of een indringer de kamer binnenkomt voordat de deur wordt geopend.
 • Infraroodsensoren kunnen worden gebruikt om de lichaamstemperatuur van een persoon te detecteren voor zaken als infraroodstralingstherapie of om mensen te controleren op tekenen van ziekte zoals koorts, enz.
 • Sommige IR-detectoren worden gebruikt als nachtzichtapparaten om te helpen bij bewaking.
Geïnteresseerd in infrarooddetectie?

Voordelen van infrarooddetectie: 

 • Zeer grote afstanden te overbruggen
 • Geen hekwerk nodig
 • Zowel geschikt voor woningen als grote bedrijfspanden
 • Zeer betrouwbaar

Opritverklikker

Lees meer

Onze missie: veilig werken | veilig wonen | veilig voelen

Wij staan voor u klaar

Meer weten hoe u uw woning of bedrijfspand kunt beveiligen? Onze bekwame adviseur Rutger staat voor u klaar.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

  *100% vrijblijvend
  Wij adviseren u graag vrijblijvend over
  onze beveiligingsoplossingen!