Onderhoudscontract Brandmeldinstallatie

Als eigenaar van een gebouw of organisatie moet u voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van brandveiligheid. De verplichtingen staan beschreven in het bouwbesluit 2012.

Brandmeldinstallatie bouwbesluit 2012

Het bouwbesluit 2012 geeft onder andere aan wanneer een brandmeldinstallatie verplicht is. Onze specialisten hebben kennis van de verplichtingen en kunnen u uitvoerig informeren over wat dit betekent voor uw situatie.

Of een brandmeldinstallatie verplicht is, hangt af van bijvoorbeeld de gebruiksfunctie: woonfunctie, bijeenkomstfunctie, celfunctie, gezondheidszorgfunctie, industriefunctie, kantoorfunctie, logiesfunctie, onderwijsfunctie, sportfunctie of winkelfunctie. Daarnaast gaat het Bouwbesluit uit van het aantal vierkante meters aan vloeroppervlak en de hoogte daarvan. De aansturingstabel laat zien wanneer een installatie verplicht is. Ten slotte bepalen de gebruiksfunctie, de oppervlakte en hoogte of er volledige of gedeeltelijke bewaking verplicht is. Soms is het bijvoorbeeld voldoende om handbrandmelders te plaatsen. In andere gevallen is doormelding naar een alarmcentrale of een zorgpost verplicht.

Let op: soms verplicht een verzekeringsmaatschappij u het gebruik van een brandmeldinstallatie. Dit kan ook het geval zijn als het Bouwbesluit 2012 dit niet verplicht. Lees de polis daarom altijd goed door.

Onderhoud brandmeldinstallatie

Uw installatie is bedoeld om bedrijfszeker en storingvrij te functioneren. Door het systeem periodiek te laten testen conform de NEN 2654 en af te regelen, wordt de kans op defecten tot een minimum teruggebracht. Van Klompenburg biedt u een onderhoudscontract aan waarin een jaarlijkse controle is opgenomen en waarbij u altijd binnen 24 uur technische ondersteuning ontvangt (ook ’s avonds en in het weekend) door opgeleide monteurs volgens de NEN2654.

De onderhoudsovereenkomst is voor preventief en correctief onderhoud. Er wordt jaarlijks door gekwalificeerde monteurs een check gedaan of de brandmeldinstallatie nog in de juiste conditie is. De werkzaamheden worden verricht aan de hand van een checklist, die naderhand aan u ter beschikking wordt gesteld. Het onderhoud zal worden uitgevoerd conform de NEN2654 deel 1&2.

Garantie brandmeldinstallatie

Op materiaal en montage/vervanging wordt een garantie verleend van 12 maanden na ondertekeningdatum van de uitgevoerde opdracht.

Onderhoudscontract Van Klompenburg

Blijkt dat een brandmeldinstallatie in uw situatie verplicht is? Met onze brandmeldinstallaties kiest u voor een oplossing dat voldoet aan alle belangrijke richtlijnen en wetgeving op het gebied van brandbeveiliging en ontruiming.

Wilt u ook jaarlijks onderhoud om storingen te voorkomen? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op!

Wij staan voor u klaar

Meer weten hoe u uw woning of bedrijfspand kunt beveiligen? Onze bekwame adviseur Rutger staat voor u klaar.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

    *100% vrijblijvend
    Wij adviseren u graag vrijblijvend over
    onze beveiligingsoplossingen!