Oplossingen voor de industrie

Beveiligingsoplossingen industrie

Van fabrieken tot bedrijfshallen: industrie is een belangrijk onderdeel van het Nederlands landschap. Door bedrijfspanden bij elkaar te verzamelen op industrieterreinen, ontstaan gecentreerde plekken waar de logistiek gemakkelijk van en naartoe kan. Panden die er ‘s avonds of ‘s nachts verlaten bij staan, kunnen echter een geliefd doelwit zijn van inbrekers. Daarom is goede beveiliging een must in de wereld van industrie. Maar ook toegangscontrole is belangrijk om te voorkomen dat onbevoegden zomaar uw bedrijfspand binnen kunnen stappen.

Veilige industrie dankzij terreinbeveiliging

Een industrieterrein kan bij tijden verlaten aandoen en daardoor extra aantrekkelijk zijn voor dieven of vandalen. Om te voorkomen dat zij ongestoord op uw terrein rondlopen of het pand betreden, is hoogwaardige terreinbeveiliging een must. Kies bijvoorbeeld voor camerasystemen die in verbinding staan met een alarmsysteem. Zo krijgt u direct een melding op uw mobiele apparaat wanneer een verdachte situatie zich voordoet. Bovendien kunt u met warmtecamera’s zoals infraroodsystemen en thermische detectie een persoon signaleren nog vóór deze duidelijk voor de camera’s is verschenen. Dit maakt dat u de inbrekers altijd een stap voor bent en zo snel mogelijk alarm kunt slaan.

Alarmsysteem industrie: stil alarm, flitslamp of sirene

Wanneer uw alarmsysteem een verdachte situatie signaleert op uw bedrijfsterrein of in uw bedrijfspand, dan is het zaak dat er zo snel mogelijk alarm wordt geslagen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Allereerst is er de mogelijkheid van een stil alarm. Dit betekent dat u op uw telefoon of mobiele apparaat (al dan niet met geluidssignalen) een melding krijgt van een verdachte situatie. Het alarm kan ook direct doorgestuurd worden naar een meldkamer, die zo nodig ter plaatse gaat om de situatie te bekijken. Op de locatie zelf is van dit stille alarm niets te merken. Dat is wel het geval wanneer u kiest voor een flitslamp en/of sirene. Deze laten middels overduidelijke licht- en geluidssignalen direct weten dat er onraad is. Een indringer wordt hierdoor ook gewaarschuwd en kan besluiten zijn inbraakpoging op te geven en te vluchten.

Inpandige brand- en camerabeveiliging

In industriële panden is het van belang dat goede veiligheid voor de medewerkers en eventuele klanten gewaarborgd is. Kies daarom voor hoogwaardige brandbeveiliging die snel waarschuwt wanneer zich een noodsituatie voordoet. Ook camerabeveiliging kan voor een veilig gevoel zorgen. Zo worden werkprocessen en bijvoorbeeld de magazijnopslag bewaakt, maar ook de ruimte met persoonlijke spullen. Bovendien kunt u als eigenaar op deze wijze gemakkelijk een oogje in het zeil houden bij het reilen en zeilen in het pand.

Toegangscontrole voor werknemers

Industriebeveiliging is meer dan camera- en alarmsystemen. Om in de gaten te houden wie het pand binnentreden, is beveiliging middels toegangscontrole een goed hulpmiddel. Zo wordt niet alleen geregistreerd wie er het pand betreedt, maar ook hoe laat dit is. Door dit te koppelen aan uw urenregistratie is eenvoudig te controleren wanneer welke medewerker gewerkt heeft. En ook belangrijk: in het geval van een noodsituatie ziet u in één overzicht wie zich in het pand bevindt. Zo kan een ontruiming vlot verlopen en kan naderhand gecheckt worden of alle aanwezigen ook daadwerkelijk het gebouw verlaten hebben. U kunt bovendien toegangscontrole toepassen op de parkeerplaats of het bedrijventerrein. Maak bijvoorbeeld gebruik van een slagboom (al dan niet met kentekenherkenning), zodat u weet wie uw terrein betreedt. Onbekende voertuigen dienen zich via de intercom eerst te melden bij de receptie alvorens zij het terrein kunnen betreden.

De werkwijze van Van Klompenburg kent 5 duidelijke stappen:

 1. Wij starten bij u op locatie
 2. De veiligheidsrisico’s worden in kaart gebracht
 3. Wij betrekken eventuele eisen of voorschriften van verzekeraar of Bouwbesluit
 4. Daarna krijgt u een passend en sluitend advies
 5. Installatie door erkende monteurs

Wij staan voor u klaar

Meer weten hoe u uw woning of bedrijfspand kunt beveiligen? Onze bekwame adviseur Rutger staat voor u klaar.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

  *100% vrijblijvend
  Wij adviseren u graag vrijblijvend over
  onze beveiligingsoplossingen!
  Beveiligingssystemen voor Bergman Clinics – Hilversum

  Beveiligingssystemen voor Bergman Clinics – Hilversum

  Lees meer