Oplossingen voor het onderwijs

Beveiliging voor scholen en onderwijs

Veiligheid is van groot belang in gebouwen waar onderwijs gegeven wordt. Van basisscholen tot middelbare scholen en universiteiten: het is ten allen tijde van belang dat er in het geval van een noodsituatie snel gehandeld wordt. Bovendien moeten kinderen veilig buiten kunnen spelen, zonder dat ze met verkeer te maken hebben. Dankzij een ruim assortiment hoogwaardige brandbeveiliging kunt u uitstekend bij Van Klompenburg terecht voor het beveiliging van uw onderwijsinstelling.

Veilig buitenspelen met hoogwaardig hekwerk

Buitenspelen is één van de belangrijkste (en leukste!) onderdelen van het naar school gaan. Door de speelplaats en het schoolterrein te omheinen, voorkomt u dat kinderen zomaar de straat op rennen achter een bal aan. Bovendien is het een prettig idee dat passanten of onbevoegden niet zomaar tussen de kinderen kunnen lopen op het schoolplein. Ten derde zorgt een stevig hekwerk voor inbraakbeveiliging van de fietsen waar kinderen mee op school komen. Door het hek tijdens lesuren af te sluiten, voorkomt u dat mensen met kwade intenties gemakkelijk bij de school komen.

Brandbeveiliging scholen verplicht

Zoals geldt voor elk bedrijfspand, is het uiteraard ook in een school verplicht om een goedwerkende brandmeldinstallatie te hebben. Een sirene waarschuwt leraren zodra er rook of vuur gesignaleerd is. Medewerkers kunnen dan hun scholieren verzamelen en de stappen van het ontruimingsprotocol doorlopen. Door tijdig signaleren en waarschuwen kan een potentieel zeer gevaarlijke situatie met een sisser aflopen.

Camerabeveiliging in het onderwijs

Privacy is een groot goed in ons leven. Het is daarom van belang dat scholieren en medewerkers vrij rond kunnen lopen bij hun werkzaamheden of het volgen van hun lessen. Tegelijkertijd is het van belang dat er een oogje in het zeil gehouden wordt op de persoonlijke eigendommen. Er worden daarom regelmatig camera’s opgehangen op centrale plekken in het schoolgebouw, zoals de entree, de kluisjes, de kapstokken en het fietsenhok. Mocht zich onverhoopt een situatie voordoen met diefstal, vernieling of mishandeling, dan geven de camerabeelden mogelijk uitsluitsel over de toedracht en dader(s). Op één centraal scherm kunnen alle camerabeelden verzameld worden, bijvoorbeeld bij de conciërge of in het kantoor van de directie. Een veilig gevoel voor medewerkers, leerlingen en ouders!

De werkwijze van Van Klompenburg kent 5 duidelijke stappen:

 1. Wij starten bij u op locatie
 2. De veiligheidsrisico’s worden in kaart gebracht
 3. Wij betrekken eventuele eisen of voorschriften van verzekeraar of Bouwbesluit
 4. Daarna krijgt u een passend en sluitend advies
 5. Installatie door erkende monteurs

Wij staan voor u klaar

Meer weten hoe u uw woning of bedrijfspand kunt beveiligen? Onze bekwame adviseur Rutger staat voor u klaar.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

  *100% vrijblijvend
  Wij adviseren u graag vrijblijvend over
  onze beveiligingsoplossingen!
  Beveiligingssystemen voor Bergman Clinics – Hilversum

  Beveiligingssystemen voor Bergman Clinics – Hilversum

  Lees meer