Rookmelders verplicht per 1 juli 2022

Bedrijfsbeveiliging Van Klompenburg Elburg

ACTIE
3 Gratis rookmelders + beveiligingsadvies

Van Klompenburg Beveiliging biedt u graag een veilige woonomgeving, daarom krijgt u in geheel 2022 bij aanschaf van een alarmsysteem voor bij u thuis 3 gratis rookmelders. Daarnaast gaan onze beveiligingsadviseurs met u om tafel om u te adviseren over de beste beveiligingsoplossingen voor uw situatie.

Wilt u een veilige thuisbasis bieden aan uw familieleden en uw huis tegen branduitbraak beschermen? Klik op de knop hieronder of bel naar 0525-685320.

Ik wil gebruik maken van deze actie

Rookmelders verplicht bestaande bouw

Wist u dat u tijdens uw slaap niet kunt ruiken? Dit zintuig wordt door het lichaam automatisch uitgeschakeld als u slaapt, maar dit zorgt er wel voor dat een brand in huis mogelijk niet tijdig opgemerkt wordt. Alleen het inademen van giftige rook kan al desastreuze gevolgen hebben voor u en uw geliefden. Om die reden heeft de regering besloten om het gebruik van rookmelders per 1 juli 2022 verplicht te stellen in elke woning: zowel nieuw- als bestaande bouw. Breekt er brand uit en blijkt dat u niet aan deze eis voldeed? Dan kan dat zelfs voor problemen zorgen met uw verzekering. Van Klompenburg Beveiliging denkt graag mee met veilige oplossingen voor uw woning!

Al sinds 2003 is het plaatsen van rookmelders verplicht in nieuwbouwwoningen. Ze vergroten de overlevingskans bij brand aanzienlijk, omdat de brandmeldinstallatie duidelijk van zich laat horen bij rookvorming. Gemiddeld gezien heeft u drie minuten nodig om veilig uit een brandend huis te kunnen vluchten, dus hoe eerder u gealarmeerd bent, hoe beter het is. Media 2022 wordt de rookmelder-verplichting uitgebreid naar bestaande bouw. Daar kan het onheil immers ook toeslaan, dus goede brandpreventie is een must.

Waar moet ik rookmelders plaatsen?

Er wordt geadviseerd om op elke woonlaag een brandmelder te plaatsen. Zo heeft u op iedere etage in huis een ‘voelspriet’ die vroegtijdig kan reageren op rooksignalering. Ook in ruimtes die onderdeel uitmaken van de vluchtroute wordt geadviseerd om een brandalarm op te hangen. In de praktijk betekent dit dat er sowieso een rookmelder hangt in de hal en op de overloop. U kunt dit uitbreiden met melders in de slaapkamers, keuken en woonkamer. Zorg er bij het plaatsen voor dat het systeem aan het plafond geplaatst wordt, minstens 50 cm van de muur. Tocht moet zoveel mogelijk gemeden worden, net als een plek dicht bij mechanische ventilatie.

Kwalitatieve brandbeveiliging volgens nieuwste eisen

Uiteraard kunt u een goedkope brandmelder op batterijen kopen. Maar geeft het niet een veel veiliger gevoel als uw woning uitgerust is met een hoogwaardige brandmeldinstallatie? Desgewenst met koppelfunctie tussen de verschillende melders, zodat alles afgaat wanneer ergens brand gesignaleerd is? En dat er meldingen op uw telefoon binnenkomen, waardoor u altijd als eerste op de hoogte bent van brand? Het professionele team van Van Klompenburg Beveiliging staat voor u klaar om te adviseren bij de aanschaf van een kwalitatief brandalarmsysteem, afgestemd op uw persoonlijke wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Wij staan voor u klaar

Meer weten hoe u uw woning of bedrijfspand kunt beveiligen? Onze bekwame adviseur Maurits staat voor u klaar.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

    *100% vrijblijvend
    Wij adviseren u graag vrijblijvend over
    onze beveiligingsoplossingen!