Siemens Ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie zorgt bij brand en andere calamiteiten voor een ordelijke ontruiming. De ontruimingsinstallatie kan geïntegreerd worden in een brandmeldinstallatie. Hoe een ontruimingsplan het beste kan worden ingericht, is afhankelijk van uw type pand.

Een Siemens ontruimingssysteem is een type ontruimingssysteem dat voorgeprogrammeerd is met gesproken instructies en gebaseerd is op luidsprekers. Het Siemens evacuatiesysteem is een efficiënte manier om mensen uit een gebouw of complexe ruimte te evacueren.

Voordelen van de Siemens ontruimingsinstallatie

De voorgeprogrammeerde gesproken instructies worden via luidsprekers afgespeeld en zijn specifiek voor het type kamer dat moet worden ontruimd. De kamers zijn ofwel vooraf in groepen ingedeeld of de gesproken instructies kunnen uit een lijst worden geselecteerd. Siemens evacuatiesystemen hebben een aantal voordelen voor een organisatie, zoals:

 • Minder tijd nodig voor het trainen van personeel in het gebruik van het systeem, omdat het voor zichzelf spreekt en voorgeprogrammeerd is met gesproken instructies.
 • Gebruikers hebben minder tijd nodig om naar gesproken instructies te luisteren, omdat de stem automatisch via de luidsprekers wordt afgespeeld.
 • Meer tijd voor personeel en reddingswerkers om zich te concentreren op andere taken die mogelijk belangrijker en relevanter zijn.

Onderhoudsdeskundige ontruimingsinstallatie

De onderhoudsdeskundigen van Van Klompenburg zijn gecertificeerd om zelfstandig volgens de voorschriften een ontruimingsinstallatie periodiek te inspecteren, onderhouden en reparaties uit te voeren. U kunt er daarom op vertrouwen dat de installatie volledig in tact is. Mocht er toch een storing zijn, dan staat ons storingsteam paraat om de storing direct op te lossen.

Ik wil een Siemens ontruimingsinstallatie

Onze missie: veilig werken | veilig wonen | veilig voelen

Wij staan voor u klaar

Meer weten hoe u uw woning of bedrijfspand kunt beveiligen? Onze bekwame adviseur Maurits staat voor u klaar.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

  *100% vrijblijvend
  Wij adviseren u graag vrijblijvend over
  onze beveiligingsoplossingen!

  Wat is een ontruimingsinstallatie?

  Waardoor kan een ontruimingsalarm afgaan?