Thermische camera branddetectie

Thermische camera’s werken bij een veel hogere temperatuur (Kelvin) dan het menselijk blote oog. Dit komt allemaal omdat thermische camera’s speciale infraroodstraling gebruiken, wat betekent dat ze onzichtbare warmte kunnen detecteren. Dit type brandbeveiliging is veel nauwkeuriger en gedetailleerder dan de traditionele technologieën die gebruikmaken van infrarood- of ultrasone golven die gebaseerd zijn op detectie op afstand. Een thermische scanner is een apparaat dat de golflengte van de infrarode straling detecteert om een nauwkeurige, gedetailleerde omtrek van objecten in een bepaalde omgeving te creëren.

FLIR warmtebeeldcamera

Thermische camera’s met hun hoge resolutie zorgen voor een efficiënte inspectie en detectie van de aanwezigheid van hitte (met name brand) door vergelijking met basislijnbeelden. Daarom zijn thermische camera’s een enorme verbetering ten opzichte van verouderde inspectiemethoden zoals rooktesten of open vlamtesten die gebruik maken van zuurstofionisator om vlammen te detecteren. Thermische camera’s worden voor veel doeleinden gebruikt, waaronder: beveiliging, industriële inspectie en brandbeveiliging.

Thermische camera’s uiterst geschikt voor broeidetectie

Thermische camera’s worden ook gebruikt bij industriële inspectie en brandbeveiliging. De camera detecteert warmtekenmerken van mensen, machines of objecten en legt deze vast als foto’s. Ook slaan de camera’s alarm als er broei ontstaat. Simpel gezegd is broei een toename van temperatuur in de kern van opgeslagen materialen. Het proces houdt zichzelf in stand en verergert naarmate de temperatuur toeneemt. De hoofdoorzaken zijn: micro-organismen, zuurstof en vocht. Broei kan ontstaan in veel verschillende materialen, de eigenschappen van het opgeslagen materiaal zijn hierbij ook van belang. Helaas neemt het aantal branden veroorzaakt door broei al jaren toe, vooral bij recycling bedrijven. Door onze bewezen oplossing voor temperatuurbewaking te modificeren hebben wij ook een perfecte oplossing voor dit probleem.

Broei voorkomen? Helaas is dat niet altijd mogelijk. Brand voorkomen? Uiteraard, met de innovatieve thermische camera’s van Van Klompenburg Beveiliging is uw pand optimaal beveiligd.

Onze missie: veilig werken | veilig wonen | veilig voelen

Wij staan voor u klaar

Meer weten hoe u uw woning of bedrijfspand kunt beveiligen? Onze bekwame adviseur Maurits staat voor u klaar.

Vul het contactformulier in en hij neemt binnen 2 werkdagen contact met u op.

Neem contact op voor vrijblijvend advies

    *100% vrijblijvend
    Wij adviseren u graag vrijblijvend over
    onze beveiligingsoplossingen!

    Hoe werkt branddetectie met een warmtebeeldcamera?

    Hoe werkt broeidetectie?