Verklein de kans op een woninginbraak

In de afgelopen jaren nam het aantal woninginbraken licht af. Een positief effect dat verder versterkt werd door de komst van het coronavirus. Mensen werkten ineens hele dagen thuis en gingen ‘s avonds of in het weekend nauwelijks nog de deur uit. Volgens cijfers van het CBS daalde het aantal inbraken in 2020 zelfs tot een aantal dat in de afgelopen vijf jaar niet meer voorgekomen was. Nu het coronavirus de samenleving minder in zijn greep heeft, blijft het belangrijk om het inbrekers alsnog zo moeilijk mogelijk te maken om een geslaagde roof te plegen. Ontdek met onze drie stappen welke beveiligingsmaatregelen u kunt treffen in en om huis.

1. Schaf een alarmsysteem aan met camera’s

Camera’s kunnen een ruimte of terrein goed in de gaten houden op de momenten dat u slaapt of afwezig bent. Plaats bijvoorbeeld camera’s bij de voordeur, gericht op het erf of in diverse kamers in uw woning. Door deze te koppelen aan een alarmsysteem dat u met uw smartphone kunt bedienen, kunt u altijd en overal toezicht houden op uw eigendommen.

2. Zet magneetcontacten op deuren en ramen

Een magneetcontact bestaat uit twee onderdelen die op de deur of het raam en het kozijn geplaatst worden. In gesloten stand bevinden de twee delen zich vrijwel tegen elkaar aan. Wordt het alarm echter ingeschakeld en ontstaat er dan ruimte tussen de magneetcontacten, dan betekent dit dat een deur of raam geopend wordt. Het alarm zal dan afgaan, zodat u gewaarschuwd bent voor een mogelijke inbreker.

3. Plaats hekwerk en poorten rondom uw terrein

Het eerste obstakel voor indringers kan geplaatst worden in de vorm van goede omheining om uw erf. Zo kan een inbrekers lastiger bij uw woning komen, waardoor het menigeen voldoende afschrikt en ervan weerhoudt om een inbraakpoging te doen. Neem vrijblijvend contact op met onze professionals van Van Klompenburg hekwerken om te kijken welke constructie voor uw situatie geschikt is.

Meer informatie over onze beveiligingssystemen? Of benieuwd welke opties geschikt zijn voor uw woning? Neem contact op met het team van Van Klompenburg beveiliging.