Warmtecamera’s voorkomen grote brand recycling Oldebroek

De beveiliging die wij in de recyclinghal van Van Werven hebben geplaatst, heeft donderdagavond 12 mei 2022 zijn dienst bewezen. Rond 20:00 uur had men al contact met de brandweer gezocht omdat de temperatuur in de hal opliep. Door het snelle optreden van de brandweer die gelijk op schaalde naar ‘middelbrand’ voor de watervoorziening en het personeel die snel naar de locatie waren gekomen bleef de grote van de brand beperkt.

Meer lezen over de brand

Binnen 3,5 minuut

Tot 19.00 uur die avond was het 28 graden in de hal: niets aan de hand dus. Rond 20.00 uur kreeg de eigenaar een melding vanuit het systeem. “Op de camera zag ik rook en ook wat kleine vlammen. Ik belde direct 112. Op datzelfde moment trad ook het systeem zelf in werking en kreeg de meldkamer een tweede melding binnen. Ik hoorde dat de brandweer 3,5 minuut na de melding vertrokken was richting onze locatie. Dat vind ik fenomenaal!”

Beelden brand: NWV foto’s

Wat is een warmtecamera?

Een warmtecamera, ook wel thermische camera genaamd, wordt ook wel een warmtebeeldcamera genoemd. Dit type camera kijkt met infrarood straling naar zijn omgeving. Wist u dat een object met een temperatuur boven nul automatisch infraroodstraling uitzendt? Door de lichaamstemperatuur van bijvoorbeeld een mens (zo’n 37 graden Celsius) wordt deze persoon duidelijk zichtbaar op de infrarood camera. De warmte zorgt voor een opvallende roodoranje-kleurige vlek op het scherm. Zo is voor de eigenaar direct te zien dat er iemand op het terrein loopt. In het geval van afvalverwerker Van Werven is de thermische camera specifiek bedoeld om afvalbroei snel op te sporen en tegen te gaan. De warmtebeeldcamera registreert de temperatuur in een berg afval, waar dat met het blote oog niet te zien is. Extra veiligheid en snelle branddetectie zijn gegarandeerd!

Ik wil ook warmtecamera's